Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την αποζημίωση των πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού»  
 

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 20 του Ν.2685/1999 («Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις»), προβλεπόταν η ημερήσια αποζημίωση των πληρωμάτων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, που πλέουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, η ψήφιση του νομοσχεδίου Ν.4336/2015 («Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης») είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην αποζημιώνονται με το ποσό που τους αναλογεί, όσοι στελεχώνουν πολεμικά πλοία που συμμετέχουν σε διεθνείς δραστηριότητες και αποστολές, πολλές εκ των οποίων μάλιστα πραγματοποιούνται σε επικίνδυνα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Υπάρχει πρόθεση για άμεση επαναφορά αυτής της διάταξης, εφόσον τα αρμόδια υπουργεία είχαν ήδη προ τριών μηνών καθησυχάσει τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για την διόρθωση του «σφάλματος»;

Αθήνα, 15/03/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ