Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Κρατική ολιγωρία όσον αφορά τις εκπαιδευτικές μονάδες στην Λήμνο»   

Μόνο αδικαιολόγητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καθυστέρηση στην διεκπεραίωση συγκεκριμένων ζητημάτων, που αφορούν τις εκπαιδευτικές μονάδες της Λήμνου.
Πρώτον, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1611/16-08-1999 (Αριθ. Δ4/520), προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Γυμνασίου στην πόλη της Μύρινας. Εντούτοις, μετά από διάστημα 17 ετών, το συγκεκριμένο Γυμνάσιο, το οποίο λόγω της φύσης του απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία του.

Δεύτερον, στην περιοχή μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Λέσβου, περιλαμβάνονται οι δήμοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Αυτό το γεγονός δημιουργεί, δυστυχώς, πλείστες ταλαιπωρίες για τους εκπαιδευτικούς που μετατίθενται στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς είτε δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο νησί, είτε καλούνται να συμπληρώσουν το ωράριό τους στα σχολεία δύο διαφορετικών περιοχών, τις οποίες χωρίζει μια σημαντική απόσταση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ζητήματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού και οργάνωσης, των οποίων η επίλυση είναι αναγκαία τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υπάρχει πρόθεση για κήρυξη του Αγίου Ευστρατίου ως ξεχωριστής περιοχής μετάθεσης;
Θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες με σκοπό την άμεση λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου Μύρινας;


Αθήνα, 10/03/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ