Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Δεκάδες τα κενά Εκπαιδευτικών Μονάδων στην περιοχή των νησιών του Αργοσαρωνικού»     


Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Παιδεία γίνεται εμφανής για ακόμη μια φορά. Ειδικότερα, οι ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων των νησιών του Αργοσαρωνικού προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Αρχικά, τα Νηπιαγωγεία Καλλονής, Καρατζά και Αλώνων Αίγινας έχουν παραμείνει κλειστά λόγω κενών, ενώ είναι ενδεικτικό πως σε δύο δημοτικά σχολεία στην Ύδρα εμφανίζονται διδακτικά κενά στο βασικό πρόγραμμα. Ακόμα, έκδηλες είναι οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καλυφθούν τα 20 κενά σε τμήματα ένταξης καθώς και στην παράλληλη στήριξη.
Κλείνοντας, έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν ορθά τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), όπως και τα ολοήμερα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις εμφανίζονται έντονα στον τομέα των Αγγλικών, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής. 
Οι παραπάνω ελλείψεις προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων της συγκεκριμένης περιοχής, καταδεικνύοντας την κρατική αδιαφορία τόσο για το μέλλον των μαθητών, όσο και για τα εργασιακά δικαιώματα των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 


Υπάρχει πρόθεση να καλυφθούν τα κενά στο βασικό πρόγραμμα, στις ειδικότητες αλλά και στην ειδική αγωγή εγκαίρως;
Προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να προχωρήσει σε ουσιαστική λύση με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας υπόψη τα κενά που συσσωρεύονται λόγω συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και αυξανόμενων αναγκών;


Αθήνα, 14/10/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ