Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σε οριακό επίπεδο το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά»   

Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, λόγω σωρείας προβλημάτων. Βασικό πρόβλημα αποτελεί το εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό, το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει αξιοπρεπώς το σύνολο των ασθενών. Το ογκολογικό τμήμα, μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις ειδικευμένων ογκολόγων, λειτουργεί πλέον με μόλις τέσσερις από τους προβλεπόμενους δεκατρείς ογκολόγους.
Οι ίδιοι οι ιατροί επισημαίνουν ότι η πρόσληψη ενός μόνο επικουρικού ιατρού με σύμβαση ενός έτους ελάχιστα βελτίωσε την κατάσταση, καθώς παραμένουν κενές οκτώ οργανικές θέσεις. Οι εναπομείναντες ιατροί λοιπόν έρχονται αντιμέτωποι με περίπου 80 νοσηλευόμενους, 30 χημειοθεραπείες σε ημερήσια βάση, με πλήθος εξωτερικών ιατρείων και με γενικές εφημερίες.
Ταυτόχρονα παρατηρούνται ελλείψεις τόσο στον αριθμό των κλινών, αλλά και στον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και στο υγειονομικό υλικό. Η συσσώρευση όλων των παραπάνω ζητημάτων έχει οδηγήσει στην εξουθένωση των ιατρών και στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για την ομαλή λειτουργία του ογκολογικού τμήματος;
Θα πληρωθούν εγκαίρως οι δεδουλευμένες εφημερίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεταξά;
Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα όσον αφορά ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά;


Αθήνα, 27/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ