Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σταμάτησαν τα έργα αποχέτευσης σε Κορωπί - Παιανία» 
 

Σταμάτησαν πλέον οι εργασίες στο μεγαλύτερο υπό κατασκευή έργο στην Περιφέρεια Αττικής, το έργο αποχέτευσης σε Κορωπί και Παιανία. Ειδικότερα, ύστερα από αίτημα διακοπής εργασιών λόγω μη εξόφλησης της 17ης και 18ης πιστοποίησης του έργου η κατασκευαστική Κ/Ξ ΡΟΥΤΣΗΣ-ΕΡΕΤΒΟ-ΑΑΓΗΣ, το έργο Συλλογής, Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Ακαθάρτων στις περιοχές Κορωπί και Παιανία σταματά τα έργα μέχρι νεωτέρας. Η εξέλιξη αυτή έγινε αποδεκτή από την Περιφέρεια Αττικής(ως Φορέας Υλοποίησης του Έργου) καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του. Η καθυστέρηση αυτή, η οποία αναμένεται να είναι μακροχρόνια,  θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παραδοθεί το έργο μέχρι το τέλος της χρονιάς και έτσι δεν θα μπορεί να καλυφθεί από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής.

Το έργο με κόστος 112 εκατομμυρίων ευρώ είναι το μεγαλύτερο που υλοποιεί αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής και με την ολοκλήρωση του αναμένεται να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και να καταργήσει τους χιλιάδες βόθρους που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει το έργο να επανεκκινήσει και τα έργα να ολοκληρωθούν.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο της αποχέτευσης σε Κορωπί-Παιανία δεδομένης της μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην ευρύτερη περιοχή;


Αθήνα, 25/06/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμένης
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ