Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύει να σταματήσει η λειτουργία του μοναδικού ακτινοθεραπευτικού κέντρου στην Ελλάδα για παιδιά»    

Με μεγάλες δυσκολίες λειτουργεί το μοναδικό στη χώρα ακτινοθεραπευτικό τμήμα  για παιδιά με καρκίνο, το οποίο στεγάζεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη κατάλληλα ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Ειδικότερα, δεν πραγματοποιούνται πλέον προσλήψεις μονίμου προσωπικού, με αποτέλεσμα το ακτινοθεραπευτικό τμήμα να υπολειτουργεί. Η μοναδική μόνιμη ιατρός που εργαζόταν στο τμήμα έχει υποβάλλει την παραίτησή της, οπότε και το εν λόγω τμήμα είναι πλέον στελεχωμένο με μη μονίμους ιατρούς, έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση  μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ωστόσο, το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», την οποία αναλαμβάνει υποχρεωτικά μόνιμος ιατρός του ΕΣΥ.
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία χρειάζεται 20 έως 40 ακτινοβολίες και στο τμήμα ακολουθούν θεραπεία αυτή τη στιγμή 14 παιδιά.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο αρμόδιος υπουργός, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό;


Αθήνα, 03/08/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ