Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Έλλειμμα στα ταμεία των νοσοκομείων Νίκαιας – Πειραιά και Δυτικής Αττικής» 
 

Τον Απρίλιο του 2015 η προϊσταμένη του οικονομικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» κα Ελένη Κουτσολιάκου γνωστοποίησε στον διοικητή των νοσοκομείων ότι υπάρχει στο ταμείο τους έλλειμμα ποσού 510 και πλέον χιλιάδων ευρώ που αφορά πληρωμή εφημεριών ιατρικού προσωπικού και υπερωριών λοιπού προσωπικού (δεδουλευμένα μηνών Δεκεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου 2010) και τα οποία καταβλήθηκαν, όπως αναφέρει η προϊσταμένη, βάσει αποφάσεων Δ.Σ. χωρίς εγκεκριμένο χρηματικό ένταλμα πληρωμής όπως ορίζει το Ν.Δ. 496/74 και παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις της οικονομικής υπηρεσίας. Παρά τις οχλήσεις  του οικονομικού τμήματος των νοσοκομείων το εν λόγω ταμειακό έλλειμμα αναγράφεται στους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου κατά τα έτη 2010-2013 και το πρόβλημα συνεχίζει να εκκρεμεί.
Μάλιστα επειδή ο προϋπολογισμός του 2011 δεν εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο υπάρχει ο κίνδυνος  διακοπής της χρηματοδότησης του νοσοκομείου και ως εκ τούτου  αδυναμίας λειτουργίας του.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υπάρχει η πρόθεση για διακοπή της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, λόγω του ελλείμματος αυτού;
Θα αναζητήσετε ευθύνες για την καταβολή των εφημεριών-υπερωριών των εργαζομένων χωρίς εγκεκριμένο χρηματικό ένταλμα πληρωμής όπως ορίζει ο νόμος;
Ποια μέτρα θα ληφθούν για την κάλυψη του ελλείμματος, χωρίς όμως να θιχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων;


Αθήνα, 06/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ