Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη χορήγηση άδειας άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή»   

Η επικείμενη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την άδεια άσκησης επαγγέλματος των λογοθεραπευτών προωθεί τη χορήγηση άδειας και σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάλογη σχολή (ΤΕΙ) Λογοθεραπείας στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα κάτοχοι πτυχίων ιδρυμάτων του εξωτερικού, χωρίς την αναγνώριση αντιστοιχίας του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων ΜΠΣ ενός έτους. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος ο κλάδος της Λογοθεραπείας αντιμετωπίζεται ως επιμέρους κατεύθυνση και όχι ως ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο, οπότε και απαξιώνεται. Ακόμη, η εν λόγω ρύθμιση καταστρατηγεί σε μεγάλο βαθμό τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών λογοθεραπείας, ενώ παράλληλα τίθενται και ζητήματα αποτελεσματικής άσκησης του επαγγέλματος, εφόσον πρόκειται για κλάδο που ασχολείται με την πνευματική και ψυχική υγεία πολλών συμπολιτών μας.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Υπάρχει πρόθεση να αποφευχθεί η ισοπεδωτική εξίσωση ανάμεσα σε αποφοίτους τμήματος λογοθεραπείας και σε κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ή τίτλων του εξωτερικού όσον αφορά την άδεια άσκησης επαγγέλματος;


Αθήνα, 06/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ