Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Μάταια περιμένουν εδώ και μήνες την προκήρυξη των εξετάσεων για ανανέωση των αδειών τους οι φρουροί ιδιωτικής ασφάλειας»

Αντί η κυβέρνηση να πράττει τα δέοντα ούτως ώστε να μην χάνουν και άλλοι συμπατριώτες μας τις δουλειές τους, δυστυχώς, παρατηρούμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αρκετοί φρουροί ιδιωτικής ασφάλειας που έχει λήξει η άδεια εργασίας τους παραμένουν εδώ και μήνες άνεργοι γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματιών της Ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν νόμιμα. Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) κωφεύουν στις εκκλήσεις των επαγγελματιών του κλάδου για προκήρυξη των εξετάσεων επικαλούμενοι νομικό κενό.


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Τι προτίθενται να πράξουν οι αρμόδιες αρχές για να επιταχυνθεί η διαδικασία προκήρυξης εξεταστικής περιόδου;
Υπάρχει σχεδιασμός όπως απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες απόκτησης ή ανανέωσης της σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος χωρίς, όμως, να γίνουν ποιοτικές εκπτώσεις στο περιεχόμενο των εξετάσεων;

Αθήνα, 09/11/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ